Adım 1
Gıda proteinleri mikro titre panelinin yüzeyine yerleştirilmiştir. Her bir panelde farklı gıdalar bulunur.
IgG gıda alerji testiniz, son derece profesyonel ve uzman bir in vitro tanılama laboratuvarında yapılır. Laboratuvar, kan örneğinizi analiz ederek kanınızda çok çeşitli gıda maddeleri karşı üretilen spesifik IgG antikorları bulunup bulunmadığını tespit eder. Antikorlar, analiz edilen ve sayısı 270’i bulan gıda maddelerine ait spesifik proteinlere yapışma özellikleri sayesinde saptanır ve ölçülür. Sonra, antikor titresi sonuçları ışığında, gıda maddeleri üç grup altında toplanır: “normal”, “yüksek” ve “çok yüksek”.
Adım 1
Gıda proteinleri mikro titre panelinin yüzeyine yerleştirilmiştir. Her bir panelde farklı gıdalar bulunur.
Adım 2
Analiz sırasında, kan örneği mikro elisa kuyucuklarına eklenir. Eğer örnekte belirli gıdalara karşı üretilen spesifik IgG antikorları varsa, bunlar mikro elisa kuyucuklarında ki gıda proteinlerine bağlanır.
Adım 3
Bu bağlanma daha sonra kolorimetrik bir reaksiyon yardımıyla görselleştirilir. İlaveten, hassas ölçüm cihazlarıyla, bağlı IgG antikorlarının miktarı ölçülür. Laboratuvar analizi hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen iletişime geçin.
Antikor titrelerinin sonuçlarına göre gıda maddeleri üç grup altında toplanır:
Testte ölçülen spesifik IgG konsantrasyonları mutlaka ciddi klinik semptomların varlığını veya şiddetini yansıtmaz. Bunlar, bir eliminasyon ve provakasyon diyeti için temel oluştururlar. ImuPro bu sürecin üç evresinde size rehberlik eder: eliminasyon, provakasyon ve stabilizasyon evreleri. Daha fazla bilgi edin!
Dikkat: ImuPro’da, klasik IgE-antikorlarının aracılık ettiği alerjiler (tip I) veya laktoz, fruktoz ve histamin intoleransları tetkik edilmez. Bunlar için ayrı, spesifik test sistemleri kullanılır.
Gecikmeli IgG gıda alerjisi nedir ve nasıl oluşur?
Daha Fazla BilgiSizin için en uygun olan ImuPro testini seçin.
test panelleriImuPro IgG gıda alerji testlerinden biri sizin için iyi bir seçenek olabilir mi?
Hızlı test