Morina Balığı

Morina Balığı

Morina balığı morinalar sınıfına dahildir. Kuzey Atlantik’te, Kuzey ve Baltık denizlerinde yaşar. Boyu 1,5 m’ye, ağırlığı ise 50 kg’a kadar ulaşır. Balıklar ayıklanıp uzunlamasına iki parçaya ayrılıp kurutularak çirozu da yapılır. Tuzlanarak kayalarda kurutularak veya fıçılara bastırarak da hazırlanır. Morina balığının karaciğerinden balıkyağı çıkarılır. Eti beyaz, tıkız ve yağsızdır. Morinadan yalancı somon yapılır, havyarı tarama olarak işlenir.

Önerilerimiz:
Morina çok yönlü hazırlanabilen, az yağlı ve hazmı kolay bir balıktır. Taze morinanın tavası, fırında pilakisi, buğulaması, güveci ve ızgarası yapılır.